Bahasa Sunda


Nepangkeun ka sadayana, kumaha daramang? hehe.. Mugia sing ditangtayungan ku Gusti Nu Agung, sing sehat wal afiat. Tos lawas ti lawas, sim abdi teu nyarios basa sunda. Kumargi kaleureusan, rerencangan teh seuseueurna nyarios basa Indonesia. Janten kitu tah, rada seusah, kedah mikir heula kitu upami bade nyarios basa Sunda teh.

Namung, sim abdi bade nyobian nyeurat ku basa Sunda. Mugia anu nuju diajar basa Sunda, ngartos sakeudikna mah nya. Aya rerencangan anu kaleureusan sakelas waktos kuliah, nu matak isin sim kuring. Anjeunna teh, sok nyuhunkeun diwurukan basa Sunda. Tapi, kumargi abdi oge tos jarang kitu nya nyarios basa Sunda anu lemes, janteunna teh sok ararisin, hehe. Di bumi oge kadang nyarios Sunda kadang Indonesia. Campur-campur lah.

Upami waktos SD mah, sering nyarios Sunda teh sareung guru atanapi sareung rerencangan sakelas. Tos kitu teh, basa Sunda pan macem-macem, upami nyarios kanu sepuh kedah kumaha, upami ka sasami kumaha, upami ka nu ngora atanapi budak alit kumaha, ayeuna mah upami nyarios teh nabrak-nabrak kana tata basa na. Tapi, upami anu gaduh niat hoyong diajar basa Sunda, teu seusah da. Pan saurna teh, upami niat tos gaduh kahoyong mah, inshaAllah kacumponan. Duka saur saha tapi hihi😉

Gampil pan nya nyarios basa Sunda teh?? Sok atuh anu tos lami di Bandung, ma eunya teu acan tiasa nyarios sunda, sakeudik-sakeudikna mah tiasa atuh lah nya?

Hehe.. peace ah, Selamat Belajar teman🙂

#iseng

8 thoughts on “Bahasa Sunda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s