Ummi, Ummi, Ummi


My dilemma, one half of me wants ya, and the other half wants to….. Oh, haha.. Galau gundah gulana.. Ga jelas. Okay, let’s talk about something important than “bergalau ria”.. hihi.. Ok, this time I would like to discuss about, woman . Hmm.. yeah, because my partner at my job is pregnant, 9 months, so sometime, i’ll help her about how to prepare it. I told her about the baby blues, hehe.. and how to handle that. And, i feel somewhat, hmm.. wants but lit’l bit scared about it, I mean, pregnant, it’s kinda hmmm.. Undescribable feeling. But, what so good to be a pregnant mother is, they have a beautiful face. I don’t know why, but i can see that. Hehe

What is so great about to be a mother? See the picture? So, never let your mother down! Never! This is why Rasulullah the Prophet (peace and blessings be upon him) has given more rights to the mother than anybody else. According to a hadîth he has said,

“Do good to and serve your mother, then your mother, then your mother, then your father, then the near relatives and then those who come after them.” (HR — lupa hadis siapa yha.. maaf nanti dicari lagi😦 )

And remember The Prophet Muhammad (peace and blessings be upon him) also said in a famous narration: ‘Paradise lies at the feet of your mother’ [Musnad Ahmad, Sunan An-Nasâ’i, Sunan Ibn Mâjah]

Then, i’ll ask you again, whats so great to be a woman? You know, thats really Great!

My brother even said after he read a book “Kebebasan Wanita” written by Ustadz Abdul Halim Abu Syuqqah,  “beruntunglah kalian para muslimah, beruntunglah kalian para muslimah, Allah sungguh memuliakan kalian dengan ajaran islam ini !!”. I’m really gratefull to be a woman..

Pokoknya, kalau ngeliat wanita hamil, ngerasa gimana gitu, undescribable feeling. Antara ingin tapi takut.. Haha.. Ah, dilema.. Ingin kuserukan kepada engkau wahai wanita cantik kepunyaan Allah, sungguh engkaulah pelita dunia. Engkau pemegang peradaban. Engkau pencetak para insan cendekia, para pemimpin. Jika kita ingin melihat kualitas sebuah negara, bagaimana pemimpinnya, mungkin kita bisa melihat kualitas para ibu di negara tersebut. Hehe, kata saya ini mah yha..

Tapi benar lho, bagi Anda para ibu dan calon ibu. Bagaimana Anda adalah Bagaimana Anak Anda kelak. Jika kita ibu/calon ibu senang berteriak, maka lihatlah anak kita yang juga senang berteriak. Bahkan nih yah, seorang Nanny di US, berkata “Anak itu hanya bisa berteriak karena dia ibunya sering meneriakinya, maka sudah pasti anaknya akan demikian”. Like mother like daughter. Like father like son.

Jadi, mari selagi bisa, kita buat visi menjadi seorang ibu. Berpikir futuristik, mau anak seperti apa yang kita inginkan? Kalau dosen saya pernah bilang, “Sebelum membuat TPA kita harus sudah punya pandangan, pemikiran, rencana, gambaran, seperti apa wujud TPA setelah proses ditutup”! Kok, disamain dengan TPA ya. Sedih pisan. Hehe

Ya intinya, kita harus punya pandangan, rencana, bagaimana education, hidupunya, dll untuk anak kita? Dan mari kita pun sebagai seorang ibu/calon ibu (orang tua) bertindak untuk mempermudah rencana melahirkan generasi-generasi yang siap berjuang  menegakkan Dien-Nya!

Oke, ready, go!!

One thought on “Ummi, Ummi, Ummi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s